Nieuws

Beste Stixies,

De dagen worden korter, de bladeren beginnen te vallen, de herfst is begonnen!

De hoogste tijd om de inschrijvingen voor ons herfstkamp te openen :-)

 

Het wordt een 4-daags kamp, van dinsdag 2 tem vrijdag 5 november.

 

Hopelijk gaat het deze keer lukken met zo weinig mogelijk corona beperkingen, maar dat zullen we pas zeker weten op het moment zelf.

We kunnen 150 deelnemers ontvangen, en dat 9u tot 16u (voor alle leeftijden).

De keepers krijgen meer details voor hun clinic via Claudia.

 

De kampen zijn voorbehouden voor leden en worden georganiseerd door Hasselt Stix en onze toptrainers.

Let op, er wordt geen opvang voorzien voor en na deze uren.  

 

Kostprijs voor dit kamp bedraagt 150€, inschrijven kan vanaf dinsdag 28 september om 19u via de knop onderaan.

 

Controleer na de inschrijving regelmatig jullie spam folder (vooral bij hotmail-adressen belanden de Stix-emails nogal eens op de verkeerde plaats)!

De bevestigingsemail met betalingsinfo ed laat soms meer dan 15-30 minuten op zich wachten.

Indien u na het inschrijven een bevestiging ziet op het scherm, kan u er vanuit gaan dat het in orde is, de mail volgt later :-)

 

Wees er als de kippen bij, want vol is vol!

Het formulier blokkeert automatisch en zal niet meer beschikbaar zijn nadat de limiet bereikt is.

Daarna kan u enkel nog aanmelden voor de reservelijst door een mailtje te sturen naar sportkampen@hasseltstix.be (volgorde op de lijst obv tijdstip email).

 

Graag wil ik nog even benadrukken dat het kamp zal plaatsvinden onder voorbehoud en volgens de regels die op dat moment van toepassing zijn (te consulteren op de website).

 

Wij kijken alvast uit naar een talrijke opkomst!

 

Meer info nodig? Mail dan naar kim@hasseltstix.be of bel 0477/710595

 

 

 INSCHRIJVEN 

Midden november eindigt de eerste seizoenshelft van de outdoor competitie. De tweede seizoenshelft start terug op in februari.
We bieden tijdens de winterstop zowel indoor als outdoor hockey aan.

Indoor hockey

De voorbije jaren nam het overgrote deel van onze jeugdleden deel aan zaalhockey. Het is immers de ideale manier om je conditie op peil te houden en technische vooruitgang te boeken. Hoewel indoorhockey een sport op zich is, zorgt het ook voor progressie op het veld.

We hopen dat we na een jaar zonder indoor opnieuw een volwaardig zaalhockeyseizoen kunnen afwerken. Uiteraard blijven we afhankelijk van eventuele Covid-maatregelen van de overheid.

Deelnemen aan het indoorseizoen is géén verplichting. U bent dus vrij om individueel te beslissen of uw kind zal deelnemen aan het indoorseizoen of niet. Omwille van organisatorische redenen vragen we wel om hier goed over na te denken. We verwachten dat iedere speler en speelster die zich nu inschrijft, ook daadwerkelijk zal meespelen.

Inschrijven kan vanaf U9.

Afhankelijk van het aantal inschrijvingen zullen de teams worden samengesteld. Aangezien indoorhockey 6x6 wordt gespeeld, kan het zijn dat de indoorteams een andere samenstelling kennen dan de outdoorteams. (Indien nodig worden er selectietrainingen georganiseerd voor de teams die op nationaal niveau competitie spelen).

Elk team zorgt voor een manager, een coach (de club voorziet enkel voor ploegen die nationaal spelen een trainer-coach) en een gediplomeerd zaalscheidsrechter. Het indoor scheidsrechterdiploma dient men te behalen middels de online toets op Drillster.

De spelers vanaf U14 leggen voor 20 november de test over de indoorregels af via Drillster.

De trainingsuren en -dagen kunnen afwijken van het outdoor-trainingsschema. We publiceren het trainingsschema begin oktober.

Voor zaalhockey is specifiek materiaal vereist: een indoorstick, indoorhandschoen en zaalschoenen.

Wedstrijdkalener

Wie zich inschrijft voor indoorhockey, betaalt 150 euro voor 2 zaaltrainingen per week + competitie in het weekend.

Inschrijven kan voor 26 september 2021 de inschrijf-button onderaan deze emai of via de website.

Wie vragen heeft, kan terecht bij de verantwoordelijke voor zaalhockey bij Stix: Ann Houbrechts, zaalhockey@hasseltstix.be.

 

Outdoor hockey

Iedereen die niet inschrijft voor de zaalhockey kan 1x per week buiten blijven trainen.

Voor de jongens en meisjes van U5 – U6 – U7 en U8 is er nog geen indoorcompetitie. Deze teams kunnen tijdens de winterstop ook 1x per week buiten blijven trainen.

Deze trainingen zullen doorgaan op woensdag of op vrijdag. Inschrijven is niet nodig. Het trainingsschema verschijnt tijdens de maand oktober op onze website.

 

 

INSCHRIJVEN

Hasselt Stix is verheugd om Juan Pablo Cornaglia te mogen verwelkomen in onze club. Juan Pablo, 25 jaar uit Argentinië, zal onze Heren-1 versterken en ook instaan voor het trainen van onze jeugdspelers.

Hij speelde bij Quilmes Atletico Club in Argentinië.

  • Champion in Argentine tournament and player of Buenos Aires u14 and u16.
  • 4th place National tournament 2014
  • 5th place National tournament 2015
  • Best player Award 2018 Quilmes atletico club
  • 2nd place in Summer trophy (2019)
  • 1st place Summer trophy (2020)
  • Wattignies hockey club 2019 season, 1st Division (france).

 

Juan Pablo: " I am very happy to be living this new experience in Europe. I hope we can train hard to reach our goals and get a promotion to the 2nd national division, for my part I will always do my best to make this happen. I want to mention and thank Xavier for contacting me and for his kindness. Also to Patrick who is always willing to help."

Het clubbestuur en al haar leden wensen hem veel success bij STIX!

 

 

 

 

 

 
 
 

Zoals het woord het zelf zegt, gaan we tijdens deze trainingen werken aan de conditie op een leuke en aangename manier.

Omdat het uithoudingsvermogen tijdens een wedstrijd minstens even belangrijk is als de techniek, willen we iedereen uitnodigen om deel te nemen aan één van deze trainingen op woensdagnamiddag.

Deze trainingen bieden we gratis aan, maar inschrijven is wel verplicht!

 INSCHRIJVEN 

Vanaf U9 (tot en met U19) kan je je inschrijven voor individuele techniektrainingen. Deze trainingen zijn per groepjes van 10 en kost 120 euro (150 euro voor niet-leden).

De techniektrainingen starten op 31 augustus.

 

Trainingsuren:

woensdag:
13u-14u30: U14B
14u30-16u: U14G
16u-17u30: U16G
17u30-19u: U16B - U19B
19u-20u30: U19G

Dinsdag:
17u-18u30: U9G en B, U10G
18u30-20u: U11B-U12B

Donderdag:
17u30-19u30: U11-U12G

Voor de U14G1, U14B1 en U16G1 is de techniektraining op woensdagnamiddag (deze teams moeten hier niet voor inschrijven).

 

 INSCHRIJVEN 

Met trots kunnen we na een lang parcours eindelijk infrastructuurplannen aankondigen en bevestigen dat het sportcentrum van Kiewit vanaf heden de definitieve en exclusieve thuisbasis van Hasselt Stix is.

Het bestuur bereikte met de Stad Hasselt een overeenkomst over een langdurig zakelijk recht op de beide kunstgrasvelden inclusief het gebouw met kleedkamers en technische lokalen.

Hierdoor kan de club optimaal gebruik maken van de reeds aanwezige accommodatie en deze aanpassen aan de infrastructurele noden. 

De club zal zelf de investeringskosten dragen, maar ook zelf de tekenpen vasthouden.  De Stad Hasselt zal een borgstelling verlenen voor de financiering.

Wij zijn ambitieus en hopen alles te kunnen opleveren bij ons 10-jarig jubileum. M.a.w. over een 18-tal maanden … .

Met de upgrade van de infrastructuur kunnen we de clubactiviteiten maximaliseren en ons verder ontwikkelen als gezellige familieclub die blijft streven naar een goed evenwicht tussen het prestatieve en het recreatieve hockey. 

Hieronder vinden jullie een weergave van het persmoment met de burgemeester, de schepen van sport en onze voorzitter:

Hockey mag uitbreiden aan de sportvelden in Kiewit - TV Limburg

Hockeyclub Stix verankert zich op sportsite Kiewit (Hasselt) - Het Belang van Limburg (hbvl.be)

Limburg | Radio 2, de grootste familie

 

Let’s move on !

BINNENKORT

OVER ONZE CLUB

Hasselt Stix is een sfeervolle hockeyclub met een regionale functie die open staat voor iedereen die wil hockeyen. Hasselt Stix streeft naar maximaal spelplezier voor de individuele leden.

Hockey is de bindende factor van de vereniging. Leden krijgen ruimte om zich op recreatief of prestatief vlak te ontwikkelen. 

De club voorziet niet alleen in trainingen voor jeugd en senioren maar ook in kwalitatieve opleidingen van trainers, coaches, managers en scheidsrechters.