November 2023:

Heel veel nieuws deze maand vanuit de Umpire Academy van Hasselt Stix!

November was een bijzonder drukke maand voor de Umpire Academy van Hasselt Stix. Niet alleen waren er nog heel wat competitiewedstrijden Outdoor gepland, het Indoor-seizoen stond voor de deur, en we hebben daarenboven ook volop geïnvesteerd in onze verdere ontwikkeling van de arbitrage, én met zeer mooie resultaten:

  • Fleur Valenta (U16G-1): heeft op 11/11 succesvol haar Club Umpire-examen afgelegd op KHCL en is hiermee onze 21ste Club Umpire van Hasselt Stix geworden!
  • Onze (kandidaat) Indoor Scheidsrechters van Hasselt Stix konden zich via onze Indoor-opleidingssessies van 13/11 en 15/11 alvast voorbereiden op het Indoor-seizoen. Stix telt op dit ogenblik niet minder dan 45 gediplomeerde Indoor Scheidsrechters.
  • Omeima Chouih (u19G-1) werd geselecteerd voor de Women Umpire Day van de VHL op Herakles op 18/11, en heeft daar de uiterst belangrijke wedstrijd U16G-1 HERA vs. U16G-1 STIX in Nationaal 1 mogen fluiten.
  • Miel Van Gorp (oud-speler U19-B en H-2, én Club Umpire) werd aan de KBHB voorgedragen én geselecteerd binnen de slechts 6 beschikbare plaatsen voor het ambitieuze “Club Umpire 4 District”-programma 2023-2024! Dit District-programma is het equivalent voor beloftevolle jonge Club Umpires zoals ook talentvolle spelers geselecteerd worden voor District. Na een intens programma dat over het hele jaar loopt, zullen deze jonge Club Umpires op de District Days van 25 mei hun examen voor Nationaal Jeugdscheidsrechter kunnen afleggen.

Interesse in een hockeyles in je lagere school?

Neem contact op met trainer Quinten, quinten@hasseltstix.be of trainer Siet, siet@hasseltstix.be .