• Over het clubtenue

  De kledij van de spelers van eenzelfde team dient volledig uniform te zijn tijdens de wedstrijd. Spelers die niet uniform zijn, kunnen door de Scheidsrechters geweigerd worden om aan de wedstrijd deel te nemen. Beenbeschermers en gebitsbescherming zijn verplicht tijdens de hele wedstrijd.

  Wedstrijden worden enkel gespeeld in de officiële wedstrijduitrusting. Alle spelers dienen zich dan ook te voorzien van de volgende wedstrijduitrusting:
  •    Spelers in de nationale competitie: de officiële donkerblauwe tenue (donkerblauw shirt, donkerblauw short/rokje en donkerblauwe kousen) en de officiële witte reservetenue (wit shirt, wit short/rokje en witte kousen).
  •    Spelers in de regionale competitie: de officiële donkerblauwe tenue (donkerblauw shirt, donkerblauw short/rokje en donkerblauwe kousen) en de officiële witte reservetenue (wit shirt, wit short/rokje en witte kousen) of een uniform hesje en de witte kousen.

  Bij Stix worden de shirts voor alle leeftijdscategorieën standaard bedrukt met de familienaam (eventueel afgekort) en vanaf de leeftijdscategorie U10 ook met een uniek nummer.
  Indien de kleuren van de beide teams te weinig onderscheidend zijn van mekaar, dan dient het bezoekende team zich aan te passen door een ander shirt of een hesje aan te trekken en/of andere kousen en eventueel ook ander short/rokje aan te trekken.

  Alle spelers dienen bij elke wedstrijd steeds de volledige wedstrijduitrusting bij zich te hebben (dus de officiële tenue en de reservetenue of hesjes).

  Elk team voorziet zich van enige stukken (ongenummerde) reserveshirts (bv. ter vervanging van bebloede kledij) alsook over de benodigdheden (tape) om deze shirts in dringende gevallen te nummeren.

  Eventuele bijkomende kledingstukken (uitstekende onderkleding) dienen van dezelfde hoofdkleur te zijn als het overeenstemmende deel van zijn uitrusting, en tevens uniform voor heel het team.

  Extra andere kledij (tenzij onderkleding) en hoofdbedekking zijn niet toegelaten tijdens de wedstrijden. Handschoenen zijn toegelaten zolang zij de natuurlijke grootte van de hand niet aanmerkelijk vergroot.

  De kleur van de kledij van de keepers moet voldoende afwijkend zijn van de kledij van de 2 teams.