• Opwarming

  Beste Stixies,

  Bij de Hasselt Stix willen we allemaal genieten van onze geliefde sport. Om er zo veel en zo lang mogelijk van te kunnen genieten, hebben we een gezond lichaam nodig. Omdat we tijdens het hockeyen heel veel van dat lichaam vragen, moeten we het ook goed verzorgen. En dat begint bij een goede opwarming voor elke training en elke wedstijd.

  We hebben daarom een opwarmingsschema gemaakt dat elk gewricht en elke spiergroep klaarmaakt voor het stevige werk dat we tijdens de inspanning van ons lichaam gaan vragen. We hebben geprobeerd om het zo kort en zo leuk mogelijk te maken, zodat iedereen het altijd kan toepassen. Er is geen speciale uitrusting nodig, enkel motivatie en een beetje karakter.

  Dankzij een goede opwarming zal je niet alleen beter presteren tijdens de training of wedstrijd, maar kan je ook veel blessures voorkomen. Bovendien zijn de oefeningen zo opgesteld dat je ze als groep kan uitvoeren. Dit versterkt het clubgevoel en geeft bij de wedstrijd een duidelijk teken aan de tegenstander: wij zijn als groep voorbereid en staan als een blok klaar om jullie te verslaan. 

  Om dat clubgevoel nog extra in de verf te zetten, zijn de oefeningen zo gekozen dat ze eigenlijk door elke leeftijd kunnen uitgevoerd worden. Dat betekent van de H/D1 en de trimmers tot de U7 en start to hockey. Daardoor zullen andere clubs ons niet alleen aan ons uniform herkennen, maar ook aan onze opwarming!

  De coaches en trainers zullen jullie helpen met de uitvoering van de oefeningen. Het is niet belangrijk om ze zo snel mogelijk te doen, een juiste techniek en het bewust uitvoeren met veel controle is de sleutel tot succes. Je zal merken dat dit de eerste weken (maanden) niet altijd even vlot verloopt, maar we beloven je dat als je dit volhoudt en steeds opnieuw probeert zo goed mogelijk te doen, je snel vooruitgang zal merken, het leuk begint te vinden en het uiteindelijk niet meer kan missen voor je inspanning.  

  In het eerste deel vind je wat meer uitleg over opwarming en het belang ervan. 

  In het tweede deel vind je de oefeningen zelf. Probeer het hele schema te doorlopen. Heb je te weinig tijd, probeer dan alsnog het volledige schema te doorlopen, maar doe de oefeningen dan wat minder lang. Zo heb je toch je hele lichaam wakker gemaakt alvorens te starten.

  Heel veel succes ermee en geniet van het sterker worden!

  Dr. Rens Busschots