• Samengevat:

  Vraag hier vanaf U10 je rugnummer aan: HasseltStix (stixhockeyclub.be) , daarna kan je je tenue betsellen op Hasselt Stix - Decathlon (teamatical.com) . Extra accessoires bestel je hier: Decathlon.be .

  Waarom is ons rugnummersysteem geautomatiseerd?

  De rugnummers zijn een complex gegeven, omdat de nummers aan meerdere voorwaarden moeten voldoen. Om deze reden is de toekenning van rugnummers geautomatiseerd;zo moet een rugnummer voor een speler gedurende 3 jaar meegaan, en uniek zijn binnen een leeftijdscategorie. Omdat spelers van team kunnen veranderen doorheen de jaren, moeten kunnen inspringen bij andere teams en omdat teams worden samengevoegd, moet bij de toekenning teamoverschrijdend en toekomstgericht gekeken worden. Jouw rugnummer is gekoppeld aan jouw lidmaatschapsnummer bij de bond; meerdere rugnummers aanvragen is geen optie of oplossing.

 • Het basistenue is voor iedereen de volledig blauwe tenue (shirt, rok/short, sokken) samen met de witte reservesokken. De nieuwe tenues zijn beschikbaar in 2 kleuren. De volledig witte tenue is verplicht voor nationale teams en H1/D1 wanneer ze uit-matchen spelen, en is een vrije keuze voor de andere teams. Het spreekt voor zich dat die teams als team een standpunt innemen, omtrent de extra witte tenue. Indien een team niet voor de witte tenue gaat, dan voorzien zij zelf hesjes om indien nodig voldoende onderscheidend op het veld te staan. In de oudere reeksen zullen hesjes door de bond op termijn wel verboden worden o.w.v. veiligheid van de spelers (blijven haken).

 • Elk spelend lid is autonoom verantwoordelijk om zijn/haar bestelling te plaatsen en online te betalen. Orders worden meteen voor productie verzonden dus hou er rekening mee dat geplaatste bestellingen niet meer aangepast kunnen worden. Iedereen speelt in de nieuwe outfit vanaf de start van de 2de outdoor ronde eind februari 2024, bestel dus tijdig!

  • Elk lid geeft zijn/h aar naam en (vanaf U10 ook het toegekende rugnummer) zonder meerkost op het moment van bestelling in;
  • Decathlon garandeert een leveringstermijn van 3-4 weken na bestelling en betaling;
  • Wanneer jouw bestelling klaar is, krijg je een bevestiging via e-mail en kan je die afhalen in Decathlon Hasselt;
  • Het is de verantwoordelijkheid van de speler om het correcte rugnummer (toegekend via de rugnummer-app vanaf 24/11/23) en zijn/haar achternaam (in HOOFDLETTERS) bij de bestelling van het shirt in te geven en na te kijken op typfouten. Weet dat het rugnummer dat via de app wordt toegekend het enige geldige rugnummer is om wedstrijden te spelen.

  De tenues van Hasselt Stix zijn te bestellen via deze link: Hasselt Stix - Decathlon (teamatical.com)

  • Hockeysokken met Stix logo zijn vanaf 15/12/2023 op voorraad bij Decathlon Hasselt. Bij de blauwe standaard Stix tenue horen donkerblauwe kousen. De witte hockeysokken zijn ook verplicht als uit-kousen voor alle teams. Lichtblauwe sokken worden niet meer gebruikt.
  • Er is een vrij aanbod van sweatshirts, trainingsbroeken, trainingsjassen en dergelijke via Decathlon; wil je die laten personaliseren, dan wordt dat gedaan via Decathlon Hasselt. De bestelling verloopt altijd online en niet ter plaatse.

  De accessoires kunnen nu al via de gewone Decathlon website aangekocht worden.

  • Wedstrijden worden gespeeld in de officiële kleuren van de club. Voor Stix is de standaard tenue dus altijd de donkerblauwe clubtenue, met donkerblauwe short/rok en donderblauwe kousen. De tweede, witte outfit is optioneel voor niet-nationale teams.
  • Bijkomende kledij (eg. thermische kledij) moet van dezelfde hoofdkleur van het overeenstemmende deel van de uitrusting (dus donkerblauw of wit, afhankelijk van de tenue die men draagt) zijn en voor alle spelers van dezelfde kleur.
  • Vanaf alle leeftijden moet de achternaam in HOOFDLETTERS zichtbaar op de rug boven het nummer staan; voornamen zijn niet toegelaten.
  • Vanaf U10 draagt elke speler een uniek nummer toegekend op basis van de rugnummer-app (van 2 t/m 99 excl. 1, 21, 13 en 69) op de rug van het shirt, in volle cijfers met witte kleur op donkerblauwe shirt;
  • Elke ploeg moet beschikken over reservekledij om zich voldoende van de andere ploeg te onderscheiden. Elke ploeg beslist in onderling overleg om hiervoor de 2de witte clubtenue te gebruiken, ofwel hiervoor hesjes te voorzien. Nationale teams zijn verplicht ook de witte tenue aan te schaffen.
  • Spelers in de regionale competitie: de officiële donkerblauwe tenue (shirt, short/rok en kousen), de officiële blauwe en witte reservekousen. Elke ploeg kan beslissen om ook de witte outfit (witte shirt, witte of blauwe rok/broek en de officiële witte reservekousen) te kopen als 2de outfit of een uniform hesje als 2de outfit;
  • Spelers in de nationale competitie: de officiële donkerblauwe tenue (shirt, short/rok en de donkerblauwe kousen met Stix logo), maar ook de uit-tenue met officiële volledig witte shirt, witte rok/broek en de officiële witte kousen.

  De tenues van Hasselt Stix zijn te bestellen via deze link: Hasselt Stix - Decathlon (teamatical.com)

 • Hoe bestel ik mijn Keepersshirt en rugnummer voor een keeper?

  • Vaste keepers dragen een ROOD shirt met VAST rugnummer met name nummer 1 (keeper 1) of nummer 21 (keeper 2). Deze rugnummers zijn voorbehouden voor keepers en moeten NIET aangevraagd worden via de applicatie. De rode shirts zijn te bestellen via Korok (de keepershorts zijn optioneel en niet verplicht). Voor de ploegen zonder vaste keeper stelt de club een wedstrijdshirt ter beschikking. De manager is verantwoordelijk om het in goede staat te houden.
  • Reserveshirt voor de keepers is het huidige roze of groene wedstrijdshirt. Dus deze moet altijd in de tas zitten om flexibel te kunnen wisselen
  • De gewone wedstrijdkledij (blauw) is voor de keeper NIET verplicht. Mochten zij deze toch wensen te bestellen, vraag dan via de applicatie ook een rugnummer aan. Zo kunnen ze te allen tijde met deze wedstrijdoutfit ook ingezet worden op het veld ipv in het doel.
  • Vanaf alle leeftijden moet de achternaam in HOOFDLETTERS van de speler zichtbaar op de rug boven het nummer staan (voornamen zijn niet toegelaten binnen Stix);

  De tenues van Hasselt Stix zijn te bestellen via deze link: Hasselt Stix - Decathlon (teamatical.com)

 • Vanaf U10 is een rugnummer verplicht voor alle ploegen. Je kan maar 1 rugnummer per SPELER aanvragen op basis van jouw inschrijvingsnummer bij de bond (zie verder).

  Alle rugnummers toegekend voor 24 november 2023 zijn niet (meer) geldig.

  Rugnummers worden nu enkel automatisch toegekend door de app en oude rugnummers zijn niet overdraagbaar noch opvraagbaar.

  Als er een tenue besteld wordt met een nummer dat niet verkregen werd door het systeem vanaf 24/11/23, dan kan men niet reglementair spelen en zal er een nieuwe bestelling met conform rugnummer moeten geplaatst worden op eigen kosten.

  Keepers moeten geen rugnummer aanvragen in de rugnummer-app. Ze krijgen automatisch rugnummer 1 of 21 toegewezen en gebruiken dit nummer bij de bestelling van hun keeperstrui.

  Kortom, elke speler dient dus een nieuw rugnummer aan te vragen vanaf 24/11/23. Rugnummers worden automatisch toegekend door de app en oude rugnummers zijn niet overdraagbaar.

  Vraag via deze app jouw rugnummer aan en krijg binnen 2 minuten antwoord.

 • Waar vind ik mijn inschrijvingsnummer bij de bond dat ik nodig heb om een rugnummer aan te vragen?

  Je kan jouw inschrijvingsnummer bij de Hockeybond terugvinden in de officiële hockey bond app “Hockey Belgium”. Je klikt vervolgens op:

  Menu-button aanklikken > Onder rubriek Bond > Spelerspas aanklikken

  Je kan onder jouw naam een nummer terugvinden met 7 karakters. Ben je als ouder gelinkt aan uw kind(eren) dan kan je swipen tussen spelerspassen. Indien je deze niet ziet, dan moet je eerst jouw kind linken aan jouw account. Kijk eventueel eerst even via je partner.

  Spelers pas

 • Waar kan ik de maten om de club tenues passen?

  Pasmaten zijn beschikbaar in de indoor training locatie tot en met 31 januari 2024 en op te vragen aan de barverantwoordelijke tijdens de openingsuren van de bar. Vanaf 1 februari 2024 zijn er pasmaten beschikbaar bij Decathlon te Hasselt.

  Heb je toch nog een vraag, stuur dan een mail naar rugnummer@hasseltstix.be